fbpx

LES TRANSFERÈNCIES BANCÀRIES DE FINS A 15.000 EUROS SERAN IMMEDIATES ENTRE PAÏSOS DE LA UE

LES TRANSFERÈNCIES BANCÀRIES DE FINS A 15.000 EUROS SERAN IMMEDIATES ENTRE PAÏSOS DE LA UE

LES TRANSFERÈNCIES BANCÀRIES DE FINS A 15.000 EUROS SERAN IMMEDIATES ENTRE PAÏSOS DE LA UE

LES TRANSFERÈNCIES BANCÀRIES DE FINS A 15.000 EUROS SERAN IMMEDIATES ENTRE PAÏSOS DE LA UE 320 180 arluk

Des del passat 21 de novembre, les transferències bancàries de fins a 15.000 euros entre països de la Unió Europea es faran de forma immediata en aplicació d’un nou esquema europeu de pagaments. Aquest servei pot ser gratuït, encara que les entitats podran aplicar comissions al client. Fins ara, aquest tipus de transferències podia retardar-se fins a quatre dies. Si realitza transferències amb assiduïtat (per exemple, per pagar als seus proveïdors) confirmi si el seu banc disposa ja d’aquest servei, i negociï a més que aquestes transferències siguin gratuïtes.

El passat 21 de novembre de 2017 va arrencar el nou sistema de transferències bancàries immediates, un servei que estableix que les transferències entre bancs de la Unió Europea es podran fer pràcticament en temps real. S’efectuaran en 10 segons, quan abans els diners trigava com a mínim 24 hores a arribar a la seva destinació i fins i tot podia demorar-se fins a quatre dies.

Així, ja és possible realitzar transferències bancàries instantànies entre països de la Unió Europea a qualsevol hora del dia els 7 dies de la setmana. El BCE ha aprovat el nou sistema TIPS (TARGET instant payment settlement) que consisteix a realitzar transferències instantànies de diners a través d’una entitat bancària on en 10 segons, el receptor la pot tenir en el seu compte. El beneficiari rebrà els fons en el seu compte de forma immediata.

Depenent de les comissions que cada banc apliqui als seus clients, pot ser gratis o es pot aplicar una petita comissió. És probable que alguns bancs no cobrin per realitzar aquestes transferències, ja que el cost per a ells serà reduït (0,20 euros per transferència els dos primers anys en què estigui operatiu el sistema i 0,50 euros a partir de llavors). En canvi, actualment el cost de realitzar una transferència a una altra entitat és percentual (del 0,20%, per exemple).

Amb aquest sistema podrà realitzar transferències de fins a 15.000 euros (està previst ampliar el límit), i es preveu que estigui plenament operatiu a partir del gener del 2018.

Actualment es xifra en un total de 585 entitats financeres les que han iniciat aquestes transaccions exprés, corresponents a vuit països: Espanya, Alemanya, Itàlia, Àustria, Estònia, Letònia, Holanda, Finlàndia i Lituània, però s’estima que al novembre de 2018 s’hagin incorporat a la plataforma tots els països i bancs europeus.

Per tant, si realitza transferències amb assiduïtat (per exemple, per pagar als seus proveïdors) confirmi si el seu banc ja disposa d’aquest servei, i negociï a més que aquestes transferències siguin gratuïtes.

Es poden posar en contacte amb aquest despatx professional per qualsevol dubte o aclariment que puguin tenir sobre aquest tema.

Contacta amb nosaltres

Si tens qualsevol dubte o consulta omple el següent formulari i ens posarem en contacte amb tu