fbpx

Les persones físiques no hauran de pagar taxes judicials

Les persones físiques no hauran de pagar taxes judicials

Les persones físiques no hauran de pagar taxes judicials

Les persones físiques no hauran de pagar taxes judicials 480 480 arluk

Des del passat dia 1 de març de 2015 s’ha modificat la Llei 10/2012 reguladora de les taxes judicials, per incloure dins de les exempcions a totes les persones físiques (no a les societats) de tots els ordres jurisdiccionals (civil, contenciós o social).

 

El Reial decret-llei 1/2015, de 27 de febrer, de mecanisme de segona oportunitat, reducció de càrrega financera i altres mesures d’ordre social, ha modificat, amb efectes des del passat 1 de març de 2015, la Llei 10/2012 que regula les taxes judicials, per eximir de l’obligació de pagament de taxes per a les persones físiques en tots els ordres i instàncies, per posar fi a una situació que havia generat un enorme rebuig social i, al temps, eliminar un element de retraïment en l’accés als Tribunals.

 

En concret, caldrà tenir en compte el següent:

 

  • S’introdueix l’exempció a totes les persones físiques (no per a les persones jurídiques o societats, que segueix igual que abans) en tots els ordres. És igual l’àmbit: civil, contenciós o social on es desenvolupi la reclamació (a part de la jurisdicció penal que ja estava exempta).

 

  • S’eliminen les antigues exempcions parcials en l’ordre social, que assenyalaven que els treballadors, siguin per compte d’altri o autònoms, tindran una exempció del 60% en la quantia de la taxa que els correspongui per la interposició dels recursos de suplicació i cassació i en l’ordre contenciós administratiu, que indicava que els funcionaris públics, quan actuessin en defensa dels seus drets estatutaris tindran una exempció del 60% en la quantia de la taxa que els correspongui per la interposició dels recursos d’apel·lació i cassació.

 

  • No hauran de presentar autoliquidació del model 696 els subjectes exempts.

 

Es poden posar en contactes amb aquest despatx professional per qualsevol dubte o aclariment que puguin tenir sobre aquest tema.

Contacta amb nosaltres

Si tens qualsevol dubte o consulta omple el següent formulari i ens posarem en contacte amb tu