fbpx

FESTES LABORALS PER A L’ANY 2017

FESTES LABORALS PER A L'ANY 2017

FESTES LABORALS PER A L’ANY 2017

FESTES LABORALS PER A L’ANY 2017 992 558 arluk

En el BOE del dia 8 d’octubre de 2016 s’ha publicat la relació de festes laborals per a l’any 2017. Amb això, es facilita el coneixement en tot el territori nacional del conjunt de les festes laborals.

 

Es publiquen tant:

 

  • Les festes d’àmbit nacional, retribuïdes i no recuperables no substituïbles per les comunitats autònomes (CCAA)

 

  • Les festes que les comunitats autònomes poden triar entre celebrar al seu territori o bé substituir-les per d’altres (que per tradició els siguin pròpies).

 

Atenció! L’any 2017 compta amb 12 festes nacionals -hi ha 9 festius obligatoris-, però no totes se celebraran de forma simultània en totes les comunitats. A les festes nacionals se sumen la pròpia de cada regió i dues de cada municipi.

 

En concret, 8 d’aquests 12 dies seran festius nacionals «no substituïbles»: 14 d’abril (divendres), 1 de maig (dilluns), 15 d’agost (dimarts), 12 d’octubre (dijous), 1 de novembre (dimecres), 6 de desembre (dimecres), 8 de desembre (divendres) i 25 de desembre (dilluns). A més a aquests festius se n’hi suma un altre, el 6 de gener l’Epifania (divendres), que serà festa en totes les comunitats autònomes perquè cap regió ha decidit canviar aquest festiu a un altre dia.

 

Hi ha 4 dies festius nacionals més que les comunitats autònomes poden substituir: el 2 de gener (dilluns després de Cap d’Any), que serà festiu únicament a Andalusia, Aragó, Astúries, Castella i Lleó, Múrcia i Melilla, i el 13 d’abril (Dijous Sant), que serà festa en totes les comunitats autònomes menys a Catalunya, regió que ha optat per traslladar-lo al 17 d’abril (Dilluns de Pasqua).

 

Festes nacionals. Els dies de festes nacionals (dies festius – no laborables) seran:

 

– 2 de gener: dilluns següent a Cap d’Any (només a Andalusia, Aragó, Astúries, Castella i Lleó, Múrcia i Melilla)

 

– 6 de gener: Epifania del Senyor (festiu a tot Espanya)

 

– 13 d’abril: Dijous Sant (a tot Espanya excepte a Catalunya)

 

– 14 d’abril: Divendres Sant (a tot Espanya)

 

– 1 de maig: Festa del Treball (a tot Espanya)

 

– 25 de juliol: Sant Jaume (Galícia i Navarra)

 

– 15 d’agost: Assumpció de la Mare de Déu (a tot Espanya)

 

– 12 de octubre: Festa Nacional d’Espanya (a tot Espanya)

 

– 1 de novembre: Tot Sants (a tot Espanya)

 

– 6 de desembre: Dia de la Constitució Espanyola (a tot Espanya)

 

– 8 de desembre: la Immaculada Concepció (a tot Espanya)

 

– 25 de desembre: Nativitat del Senyor (a tot Espanya)

 

Festes de les comunitats

 

Les comunitats autònomes fixen els seus propis festius i els municipis declaren també les seves pròpies festes en dos dies de l’any. En concret com a festes pròpies de les comunitats autònomes tenim:

 

– 28 de febrer: Dia d’Andalusia.

 

– 1 de març: Diada de les Illes Balears

 

– 24 de abril: Dia d’Aragó i Dia de Castella i Lleó

 

– 2 de maig: Dia de la Comunitat de Madrid

 

-30 de maig: Dia de Canàries

 

-31 de maig: Dia de Castella-la Manxa

 

-9 de juny: Dia de la Regió de Múrcia i de la Rioja

 

– 25 de juliol: Diada Nacional de Galícia

 

– 28 de juliol: Dia de les Institucions de Cantàbria

 

-2 de setembre: Dia de Ceuta

 

-8 de setembre: Dia d’Astúries i d’Extremadura

 

– 11 de setembre: Diada Nacional de Catalunya

 

– 9 d’octubre: Diada Nacional del País Valencià

 

  • En la Comunitat Autònoma de Canàries, el Decret 50/2016, de 9 de maig, pel qual es determina el calendari de festes laborals de la Comunitat Autònoma de Canàries per a l’any 2017 disposa que: a les illes del Hierro, Fuerteventura, Gran Canària, La Gomera, La Palma, Lanzarote i Tenerife, les festes laborals seran, a més, les següents: a El Hierro: l’1 de juliol, Bajada de la Virgen de los Reyes; a Fuerteventura: el 15 de setembre, festivitat de Nuestra Señora de la Peña; a Gran Canària: el 8 de setembre, festivitat de Nuestra Señora del Pino; a La Gomera: el 9 d’octubre, festivitat de Nuestra Señora de Guadalupe; a Lanzarote: el 15 de setembre, festivitat de Nuestra Señora de los Dolores; a La Palma: el 5 d’agost, festivitat de Nuestra Señora de las Nieves; a Tenerife: el 2 de febrer, festivitat de la Virgen de la Candelaria.

 

  • En la Comunitat Autònoma de Catalunya, l’Ordre TSF/137/2016, de 30 de maig, per la qual s’estableix el calendari oficial de festes laborals a Catalunya per a l’any 2017 disposa que: “De les tretze festes esmentades… n’hi haurà una, a triar entre el 6 de gener (Reis), el 17 d’abril (Dilluns de Pasqua Florida), el 24 de juny (Sant Joan) i el 26 de desembre (Sant Esteve) que tindrà el caràcter de recuperable. Les altres dotze seran de caràcter retribuït i no recuperable. Així mateix, es disposa que: “Al territori d’Aran,… la festa del dia 26 de desembre (Sant Esteve) queda substituïda per la del dia 17 de juny (Festa d’Aran)”.

 

A continuació pot consultar el quadre general de festes laborals 2017: 

 

Descarregui l’arxiu relacionat: https://www.boe.es/boe/dias/2016/10/08/pdfs/BOE-A-2016-9244.pdf

 

 

Es poden posar en contacte amb aquest despatx professional per qualsevol dubte o aclariment que pugui tenir sobre aquest tema.

 

Contacta amb nosaltres

Si tens qualsevol dubte o consulta omple el següent formulari i ens posarem en contacte amb tu