fbpx

TINGUI PRESENT QUE S’HA MODIFICAT EL TERMINI PER REMETRE FACTURES A EMPRESES I PROFESSIONALS

TINGUI PRESENT QUE S'HA MODIFICAT EL TERMINI PER REMETRE FACTURES A EMPRESES I PROFESSIONALS

TINGUI PRESENT QUE S’HA MODIFICAT EL TERMINI PER REMETRE FACTURES A EMPRESES I PROFESSIONALS

TINGUI PRESENT QUE S’HA MODIFICAT EL TERMINI PER REMETRE FACTURES A EMPRESES I PROFESSIONALS 720 420 arluk

Fins al 31-12-2016, el termini de remissió de les factures en el cas que el destinatari sigui un altre empresari o professional era el d’un mes des de la data d’expedició de les factures. Des de l’01-01-2017 les factures han de ser remeses abans del dia 16 del mes següent al de realització de l’operació.

 

Li recordem que des de l’1 de gener de 2017, la Disposició final segona del Reial decret 596/2016 ha modificat l’article 18 del Reglament de facturació (Reial decret 1619/2012), per especificar que, en el cas que el destinatari sigui un empresari o professional, la factura se li haurà de remetre abans del dia 16 del mes següent a aquell en què s’ha produït la meritació de l’IVA corresponent a l’operació esmentada o en el cas de les operacions acollides al règim especial del criteri de caixa abans del dia 16 del mes següent a aquell en què s’hagués realitzat.

 

Per exemple, si la data de l’operació és de l’1 de febrer de 2017, el termini màxim d’emissió i remissió de la factura és el 15 de març de 2017.

 

Fins al 31-12-2016, el termini de remissió de les factures en el cas que el destinatari sigui un altre empresari o professional era el d’un mes des de la data d’expedició de les factures. És a dir, les factures per operacions realitzades el mateix mes s’havien d’emetre abans del dia 16 del mes següent. I una vegada expedides, s’havien de remetre als clients en el termini d’un mes des de la data d’emissió.

 

Per tant, si vostè emet les factures de manera quinzenal o mensual, tingui en compte que a partir del 2017 les factures han de ser remeses abans del dia 16 del mes següent al de realització de l’operació. És a dir, el termini màxim per expedir i remetre les factures és el mateix.

 

Es poden posar en contacte amb aquest despatx professional per qualsevol dubte o aclariment que puguin tenir sobre aquest tema.

Contacta amb nosaltres

Si tens qualsevol dubte o consulta omple el següent formulari i ens posarem en contacte amb tu