fbpx

TÉ DUBTES SOBRE EL NOU BITLLET DE 20 EUROS QUE VA ENTRAR EN CIRCULACIÓ EL PASSAT DIA 25 DE NOVEMBRE? L’HI EXPLIQUEM BREUMENT…

TÉ DUBTES SOBRE EL NOU BITLLET DE 20 EUROS QUE VA ENTRAR EN CIRCULACIÓ EL PASSAT DIA 25 DE NOVEMBRE? L'HI EXPLIQUEM BREUMENT…

TÉ DUBTES SOBRE EL NOU BITLLET DE 20 EUROS QUE VA ENTRAR EN CIRCULACIÓ EL PASSAT DIA 25 DE NOVEMBRE? L’HI EXPLIQUEM BREUMENT…

TÉ DUBTES SOBRE EL NOU BITLLET DE 20 EUROS QUE VA ENTRAR EN CIRCULACIÓ EL PASSAT DIA 25 DE NOVEMBRE? L’HI EXPLIQUEM BREUMENT… 848 476 arluk

El nou bitllet de 20 euros té nous sistemes de seguretat i el comerç s’hi ha d’adaptar. Les empreses hauran d’assegurar-se que les seves màquines de tractament de bitllets i dispositius autenticadors estan preparades per acceptar el nou bitllet.

 

El passat dia 25 de novembre va entrar en circulació el nou bitllet de 20 euros de la sèrie Europa. Tal com explica el Banc d’Espanya, el nou bitllet de 20 euros compta amb diverses similituds amb els de 5 i 10: diferents elements de seguretat per dificultar encara més la seva falsificació.

 

Representa un gran avanç de la tecnologia de bitllets en incorporar un nou element de seguretat innovador: una finestra amb retrat situada en l’holograma. En mirar el bitllet a contraclaror, la finestra es torna transparent i mostra un retrat d’Europa, que es pot veure en tots dos costats del bitllet. El retrat també figura en la marca d’aigua. Europa és el personatge de la mitologia grega que dóna nom el nostre continent. El nou bitllet de 20 €, com els de 5 € i 10 €, inclou un nombre verd maragda. Aquestes innovacions fan que els bitllets de la nova sèrie siguin encara més difícils de falsificar i fomenten la confiança en la moneda.

 

Es podrà comprovar fàcilment la seva autenticitat de forma manual utilitzant el mètode «toqui-miri-giri».

 

 

Proveïdors i comerciants

 

Si encara no ho han fet, els recordem que els fabricants i altres proveïdors de maquinària de tractament de bitllets hauran d’estar preparats per a l’adaptació. Els usuaris també s’hauran de posar en contacte amb els seus proveïdors o fabricadors per començar l’adaptació. Els interessats a adquirir una màquina de tractament de bitllets o un dispositiu autenticador hauran de comprovar amb els seus proveïdors si és possible adaptar-los als nous bitllets.

 

Sóc fabricant de màquines de tractament de bitllets, què haig de fer?

 

Si encara no ha rebut informació sobre el nou bitllet de 20 €, o no ha tingut oportunitat de realitzar proves, dirigeixi’s al banc central del seu país, i en qualsevol cas també deixi’s assessorar pels nostres serveis professionals.

 

Sóc un banc/comerciant/entitat que maneja efectiu i tinc dispositius autenticadors o màquines selectores de bitllets, què haig de fer?

 

Consulti amb el seu proveïdor com s’actualitza la seva maquinària de bitllets. La llista de màquines i dispositius que accepten els nous bitllets, disponible al lloc web del BCE, s’actualitzarà periòdicament amb informació sobre el nou bitllet de 20 €.

 

No dubti a posar-se en contacte amb el seu banc central nacional o amb el Banc Central Europeu si té algun dubte o pregunta, i amb el nostre departament financer.

 

Per a més informació:

 

http://www.bde.es/f/webbde/INF/MenuVertical/BilletesYMonedas/ficheros/WEB_ES_Press_Kit_Euro20.pdf

Contacta amb nosaltres

Si tens qualsevol dubte o consulta omple el següent formulari i ens posarem en contacte amb tu