fbpx

S’APROVA LA PUJADA DEL SALARI MÍNIM INTERPROFESSIONAL (SMI) I DE LES BASES MÀXIMES DE COTITZACIÓ

S'APROVA LA PUJADA DEL SALARI MÍNIM INTERPROFESSIONAL (SMI) I DE LES BASES MÀXIMES DE COTITZACIÓ

S’APROVA LA PUJADA DEL SALARI MÍNIM INTERPROFESSIONAL (SMI) I DE LES BASES MÀXIMES DE COTITZACIÓ

S’APROVA LA PUJADA DEL SALARI MÍNIM INTERPROFESSIONAL (SMI) I DE LES BASES MÀXIMES DE COTITZACIÓ 1200 860 arluk

En el BOE del dia 3 de desembre s’ha publicat el Reial decret-llei 3/2016, de 2 de desembre, pel qual s’adopten mesures urgents en matèria social. La norma recull quin serà finalment l’increment que experimentarà el salari mínim interprofessional (SMI) per al proper any 2017, i l’actualització del topall màxim i de les bases màximes de cotització en el Sistema de Seguretat Social i als increments futurs del topall màxim i de les bases màximes de cotització i del límit màxim de les pensions del sistema de la Seguretat Social.

 

El dia 3 de desembre es va publicar en el BOE el Reial decret-llei 3/2016, de 2 de desembre, pel qual s’adopten mesures en l’àmbit tributari dirigides a la consolidació de les finances públiques i altres mesures en l’àmbit tributari dirigides a la consolidació de les finances públiques i altres mesures urgents en matèria social.

 

En concret, en l’àmbit laboral s’estableixen les següents mesures:

 

  1. Actualització en un 3% del topall màxim i de les bases màximes de cotització en el sistema de la Seguretat Social

 

Les quanties del topall màxim de la base de cotització a la Seguretat Social en aquells règims que ho tinguin establert i de les bases màximes de cotització aplicables en cadascun d’ells s’incrementaran, a partir de l’1 de gener de 2017, en un 3 per cent respecte a les vigents l’any 2016. Per tant, la base màxima quedarà en 3.751,20 € (3.642 € el 2016).

 

  1. Increments futurs del topall màxim i de les bases màximes de cotització i del límit màxim de les pensions del sistema de la Seguretat Social

 

Els increments del topall màxim de la base de cotització i de les bases màximes de cotització en el sistema de la Seguretat Social, així com del límit màxim per a les pensions causades en aquest sistema, que es realitzin amb posterioritat a l’establert en aquest Reial decret-llei s’ajustaran a les recomanacions efectuades en tal sentit per la Comissió Parlamentària Permanent d’Avaluació i Seguiment dels Acords del Pacte de Toledo i els acords en el marc del diàleg social.

  

  1. Fixació del salari mínim interprofessional (SMI) per al 2017

 

S’encomana al Govern fixar el salari mínim interprofessional (SMI) per 2017 amb un increment del 8% respecte de l’establert per al 2016. Això suposa una pujada dels 655,20 euros actuals als 707,60 euros mensuals en 14 pagues.

 

El salari mínim actual se situa en 9.172,8 euros mentre que el 2017 assolirà els 9.906,4 euros anuals.

 

Poden posar-se en contacte amb aquest despatx professional per a qualsevol dubte o aclariment que puguin tenir sobre aquest tema.

Contacta amb nosaltres

Si tens qualsevol dubte o consulta omple el següent formulari i ens posarem en contacte amb tu