fbpx

Presentació de predeclaracions

Presentación de predeclaracions

Presentació de predeclaracions

Presentació de predeclaracions 626 417 Grup Simon

Presentació de predeclaracions COVID 19. Nota important de l’AEAT durant l’estat d’alarma

El tancament de les oficines de l’Agència Tributària derivat de la situació actual d’estat d’alarma impossibilita la presentació de predeclaracions de manera presencial en les oficines de l’AEAT. Per aquest motiu s’ha habilitat un sistema de presentació telemàtica, que permeti la presentació d’aquestes declaracions.

L’informem que l’AEAT ha publicat al seu web una nota IMPORTANT  sobre la presentació de predeclaracions (PDF) durant l’estat d’alarma.

La presentació de predeclaracions en format PDF es realitzava fins ara en:

  • Oficines de l’AEAT (comunicacions, sol·licituds, declaracions i autoliquidacions a retornar o a compensar o negatives)
  • Entitats col·laboradores en la recaptació (autoliquidacions amb resultat a ingressar o a retornar)

El tancament de les oficines de l’Agència Tributària derivat de la situació actual d’estat d’alarma (Reial decret 463/2020, de 14 de març) impossibilita la presentació d’aquestes predeclaracions de manera presencial en les oficines de l’AEAT. Per aqeust motiu s’ha habilitat un sistema de presentació telemàtica, que permeti la presentació d’aquestes declaracions.

Així, la presentació de predeclaracions en format PDF corresponents a comunicacions, sol·licituds, declaracions. Aixi com autoliquidacions, a retornar, compensar o negatives, dels models que s’exposen a continuació, es realitzaran durant el període en el qual es prolongui l’estat d’alarma, de la següent manera:

Models: 036, 037, 111, 121, 122, 130, 131, 140, 143, 147, 150, 210, 213, 247, 303, 309, 695, Sol·licitud d’aplicació del règim opcional per a contribuents, persones físiques residents en altres Estats membres de la UE, i Sol·licitud de devolució per exempció per reinversió en habitatge habitual de no residents.

  1. S’emplenarà el formulari del model tributari que correspongui, generant el PDF de la predeclaració, com succeïa fins ara, el qual s’ha de descarregar amb aquest format PDF per a la seva posterior presentació electrònica mitjançant el nou tràmit de confirmació de la predeclaració que es comenta a continuació.

 

  1. La presentació del PDF de la predeclaració generada (corresponent exclusivament a comunicacions, sol·licituds, declaracions i autoliquidacions a retornar o a compensar o negatives) es presentarà posteriorment a través del nou tràmit de “Confirmació de predeclaració durant l’estat d’alarma (excepte resultat a ingressar)” o “Confirmació de predeclaració durant l’estat d’alarma” habilitat en el model corresponent.

Per a la seva presentació mitjançant la confirmació de la predeclaració, es requerirà com a mitjà d’identificació el NIF i una dada de contrast (amb caràcter general data de validesa)

La confirmació de la predeclaració es podrà realitzar:

  • pel titular de la predeclaració (és a dir, en nom propi), per a això es consignarà el NIF del declarant.
  • per una altra persona en nom seu (és a dir, en representació de tercers), on a més del NIF del declarant (del presentador), s’ha de consignar el NIF de l’interessat (de la persona en nom de qui es presenta la predeclaració).

El sistema retornarà un codi segur de verificació (CSV) del rebut de presentació per registre electrònic de la sol·licitud de confirmació de la predeclaració.

Per als supòsits en els quals existeix la possibilitat de presentar la predeclaració amb resultat a ingressar, es podrà utilitzar en lloc de la predeclaració el sistema de presentació amb certificat o Cl@ve.

Es recorda que les persones físiques es poden registrar en el sistema Cl@ve accedint al següent enllaç:

https://www.agenciatributaria.gob.es/AEAT.sede/ca_es/tramitacion/GC27.shtml

Finalment, també s’informa als contribuents que tinguin el certificat caducat o a punt de caducar. En aquests casos l’AEAT permet l’ús dels certificats caducats en la seva SEU. D’acord amb el que es preveu en el Reial decret 463/2020, de 14 de març.

Certificats electrònics pròxims a caducar

Per a més informació no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres!

assegurançes grup simon

Ja estar aquí la campanya Renda 2019

Els nostres assessors fiscals gestionen la teva Declaració de la Renda sense errors, online sense que hagis de desplaçar-te i garantint el millor resultat.

Contacta amb nosaltres

Si tens qualsevol dubte o consulta omple el següent formulari i ens posarem en contacte amb tu