fbpx

Llars vulnerables

Llars vulnerables

Llars vulnerables 150 150 Grup Simon

S’amplia la prohibició dels desnonaments per a llars vulnerables i la possibilitat d’allargar els contractes del lloguer fins al 31 de gener de 2021

El Consell de Ministres del dia 29 de setembre ha aprovat el Reial decret llei de mesures socials en defensa de l’ocupació pel qual es manté la prohibició dels desnonaments per a llars vulnerables i s’amplia la possibilitat d’allargar els contractes del lloguer en les mateixes condicions. No es prorroga la moratòria hipotecària i la prohibició del tall de subministraments bàsics com ara l’aigua, l’electricitat i el gas a famílies vulnerables, per la qual cosa totes dues mesures venceran el dia 30 de setembre de 2020.

L’informem que el Consell de Ministres del dia 29 de setembre ha aprovat el Reial decret llei de mesures socials en defensa de l’ocupació pel qual, entre altres mesures, es prorroga fins al 31 de gener de 2021 la prohibició dels desnonaments per a llars vulnerables i s’amplia la possibilitat d’allargar els contractes del lloguer en les mateixes condicions que van ser recollides en el Reial decret llei 11/2020, de 31 de març, pel qual es van adoptar mesures urgents complementàries en l’àmbit social i econòmic per fer front a la COVID-19, això és, sense pujades abusives de les rendes.

El Govern, no obstant això, no prolongarà la moratòria hipotecària i la prohibició del tall de subministraments bàsics com ara l’aigua, l’electricitat i el gas a famílies vulnerables, per la qual cosa totes dues mesures venceran el dia 30 de setembre de 2020.

D’aquesta manera, amb l’aprovació d’aquest Reial decret llei s’amplia fins al 31 de gener de 2021 el termini màxim de suspensió del procediment de desnonament i dels llançaments per a llars vulnerables sense alternativa residencial. Aquesta mesura afavoreix la possibilitat d’actuació dels serveis socials tenint en compte que persisteix una difícil situació per a moltes llars que poden estar en risc de perdre el seu habitatge i, tot això, en sintonia amb l’extensió d’altres mesures de protecció social en l’àmbit econòmic i laboral.

En segon lloc, s’estén també fins al 31 de gener de 2021 la possibilitat de sol·licitar la moratòria o condonació parcial de la renda, quan l’arrendador sigui un gran tenidor o entitat pública, en els termes establerts en el referit Reial decret llei 11/2020. Es tracta d’atendre determinades situacions de vulnerabilitat que es puguin produir més enllà del 30 de setembre, data de finalització del termini, i com a conseqüència de la situació derivada de l’evolució de la pandèmia. És una mesura que no afecta els petits propietaris d’habitatges.

A més, el nou Reial decret llei amplia fins a aquesta mateixa data del 31 de gener de 2021 els contractes d’arrendament d’habitatge que es poden acollir a la pròrroga extraordinària de sis mesos, en els mateixos termes i condicions del contracte en vigor, sempre que no s’hagués arribat a un acord diferent entre les parts i que el propietari, persona física, no hagués comunicat la necessitat de l’habitatge per a si mateix, en compliment dels terminis i condicions establerts en l’article 9.3 de la Llei 29/1994, de 24 de novembre, d’arrendaments urbans.

Per a obtenir més informació no dubteu a posar-vos en contacte amb nosaltres!

Contacta amb nosaltres

Si tens qualsevol dubte o consulta omple el següent formulari i ens posarem en contacte amb tu