fbpx

L’ADMINISTRADOR DE LA SOCIETAT ESTÀ OBLIGAT A ASSISTIR A LES JUNTES DE SOCIS

L'ADMINISTRADOR DE LA SOCIETAT ESTÀ OBLIGAT A ASSISTIR A LES JUNTES DE SOCIS

L’ADMINISTRADOR DE LA SOCIETAT ESTÀ OBLIGAT A ASSISTIR A LES JUNTES DE SOCIS

L’ADMINISTRADOR DE LA SOCIETAT ESTÀ OBLIGAT A ASSISTIR A LES JUNTES DE SOCIS 304 166 arluk

Els tribunals consideren que si l’administrador no assisteix a la junta i la seva presència era necessària perquè els socis poguessin exercir el seu dret d’informació, aquesta junta pot ser anul·lada.

 

La Llei de societats de capital estableix de forma imperativa que els administradors hauran d’assistir a les juntes generals. Aquest deure troba la seva justificació en què en la junta es desenvolupen funcions essencials per al correcte desenvolupament de la societat. En primer lloc, la funció controladora o fiscalitzadora que té la junta general respecte del mateix òrgan d’administració, que difícilment pot tenir lloc si els administradors no hi són. En segon lloc, és en la junta general on es pot exercitar una de les facetes del dret d’informació dels socis la formalització dels quals correspon als administradors, per la qual cosa la seva inassistència pot impossibilitar l’exercici del dret d’informació en aquest acte.

 

No és possible la delegació

 

L’assistència dels administradors forma part de les seves competències orgàniques i no pot ser objecte de delegació. Que el soci pugui ser representat no implica que l’administrador, com a tal, també pugui ser-ho.

 

Assistència a la junta

 

Per tant, és important que s’asseguri que l’administrador (o tots els administradors si n’hi ha més d’un) assisteixi a la junta. L’administrador està obligat a assistir a les juntes i ha de fer-ho personalment, no pot ser representat per un tercer.

 

Atenció. Els tribunals consideren que si l’administrador no assisteix a la junta i la seva presència era necessària perquè els socis poguessin exercir el seu dret d’informació, aquesta junta pot ser anul·lada.

 

Per tant, si l’administrador no assisteix a la pròxima junta, algun soci podria intentar impugnar-la al·legant que no va poder sol·licitar-li aclariments o informacions sobre els comptes i que, per tant, no ha pogut votar amb la informació necessària, Per evitar aquest risc, deixin constància de la presència de tots els administradors en l’acta de la reunió, i recullin la signatura de tots ells.

 

Es poden posar en contacte amb aquest despatx professional per qualsevol dubte o aclariment que pugui tenir sobre aquest tema.

Contacta amb nosaltres

Si tens qualsevol dubte o consulta omple el següent formulari i ens posarem en contacte amb tu