fbpx

GESTIÓ DEL CERTIFICAT PROVISIONAL SUBSTITUTORI DE LA TARGETA SANITÀRIA EUROPEA (CPS)

GESTIÓ DEL CERTIFICAT PROVISIONAL SUBSTITUTORI DE LA TARGETA SANITÀRIA EUROPEA (CPS)

GESTIÓ DEL CERTIFICAT PROVISIONAL SUBSTITUTORI DE LA TARGETA SANITÀRIA EUROPEA (CPS)

GESTIÓ DEL CERTIFICAT PROVISIONAL SUBSTITUTORI DE LA TARGETA SANITÀRIA EUROPEA (CPS) 492 316 arluk

A partir d’ara és possible obtenir al portal «Tu Seguridad Social» el Certificat Provisional Substitutori (CPS) de la Targeta Sanitària Europea tant pel titular del dret com per als seus beneficiaris.

El Certificat Provisional Substitutori (CPS) de la Targeta Sanitària Europea és el document que acredita el dret a rebre les prestacions sanitàries que resultin necessàries, des d’un punt de vista mèdic, durant una estada temporal al territori de l’Espai Econòmic Europeu o Suïssa, tenint en compte la naturalesa de les prestacions i la durada de l’estada prevista, d’acord amb la legislació del país d’estada, independentment que l’objecte de l’estada sigui el turisme, una activitat professional o els estudis.

 

Descripció del CPS

 

El document obtingut consisteix en un fitxer pdf, del que es poden obtenir còpies impreses i en el qual figura el codi CEA (Codi Electrònic d’Autenticitat) amb el qual pot comprovar l’autenticitat del certificat acudint al Servei de Verificació d’Integritat Documental.

 

El CPS no és vàlid quan el desplaçament tingui la finalitat de rebre tractament mèdic, en aquest cas és necessari que l’Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS) o l’Institut Social de la Marina (ISM), emeti el formulari corresponent, previ informe favorable del servei de salut. Tampoc és el document vàlid si vostè trasllada la seva residència al territori d’un altre estat membre.

 

El CPS ofereix la mateixa cobertura que la TSE. En alguns casos haurà d’assumir una quantitat fixa o un percentatge de les despeses derivades de l’assistència sanitària, en igualtat de condicions amb els assegurats de l’estat al qual es desplaça. Aquests imports no són reintegrables.

 

El Certificat Provisional Substitutori (CPS) és vàlid durant el període que s’indica en el document. S’emet per 90 dies com a màxim des de la seva data d’inici. La utilització del CPS durant el seu període de validesa es troba condicionada al fet que el seu titular continuï reunint els requisits que van donar lloc a la seva obtenció.

 

És important que abans de realitzar un desplaçament a qualsevol país de l’Espai Econòmic Europeu o a Suïssa, comprovi que el període de validesa del CPS comprèn la data de retorn prevista.

 

Estats en els quals té validesa el CPS: Alemanya, Àustria, Bèlgica, Bulgària, Xipre, Croàcia, Dinamarca, Eslovàquia, Eslovènia, Estònia, Finlàndia, França, Grècia, Hongria, Irlanda, Islàndia, Itàlia, Letònia, Liechtenstein, Lituània, Luxemburg, Malta, Noruega, Països Baixos, Polònia, Portugal, Regne Unit, República Txeca, Romania, Suècia i Suïssa.

 

Requisits:

 

– Per accedir a aquest servei és necessari disposar d’un certificat digital inclòs en la llista de certificats admesos, així com complir amb la resta de requisits tècnics.

 

– A més, en el cas que aquest certificat no s’hagi obtingut en una oficina de la Seguretat Social, les dades identificatives del certificat digital hauran de coincidir amb les que figurin en les bases de dades de la Seguretat Social.

 

Es poden posar en contacte amb aquest despatx professional per qualsevol dubte o aclariment que pugui tenir sobre aquest tema.

Contacta amb nosaltres

Si tens qualsevol dubte o consulta omple el següent formulari i ens posarem en contacte amb tu