fbpx

Concursos de creditors, insolvència i fallida

Concursos de creditors, insolvència i fallida

Concursos de creditors, insolvència i fallida 150 150 Ipmarketing

Tota empresa ha de fer front a diversos tràmits fiscals al llarg de la seva activitat. Quan una empresa no pot fer front als deutes que té, es diu que es troba en una situació d’insolvència. Aquesta situació d’insolvència sol anar acompanyada d’un concurs de creditors, el procés judicial que regula aquests casos en persones físiques o jurídiques. La llei de tipus concursal és la que determina que la declaració d’insolvència és el primer pas perquè l’empresa es pugui adherir a la situació de concurs de creditors.

Com evitar una situació de fallida de l’empresa

La crisi econòmica provocada per la COVID-19 ha impactat negativament en l’economia de moltes empreses, i això pot generar que no puguin pagar els deutes que tenen. Si es vol evitar una situació d’insolvència, es pot corregir de diverses maneres, com per exemple reestructurant els deutes existents. Si no fos possible corregir de cap manera la situació d’insolvència, no quedaria altra opció que procedir a la realització d’un concurs de creditors.

Però realment, hem de limitar-nos a escollir una de les dues opcions?

Tipus d’insolvència

Abans de tot hem de detectar quin tipus d’insolvència tenim en el moment actual:

1-Provisional: es dóna aquest cas si els deutes són de caràcter provisional i es pot solucionar la situació de no liquiditat.

2-Definitiva: parlem d’insolvència definitiva o fallida si ens trobem amb el cas d’una empresa que no pot pagar els seus deutes ni a mitjà ni a llarg termini.

Si et trobes davant d’un cas d’insolvència, compta amb nosaltres per donar-te un cop de mà. Disposem d’assessors especialitzats a la teva disposició per ajudar-te i confeccionar l’estratègia més adequada a les teves necessitats. Comptaràs en tot moment amb un assessorament legal i fiscal i amb un acompanyament personalitzat iniciat a partir d’una auditoria prèvia.

En qualsevol cas, escollir l’ajuda externa assessora adequada ens donarà visió àmplia i completa de la situació. No hem d’oblidar que la insolvència és un delicte si no s’han pagat els deutes quan correspon. Si us trobeu davant d’un cas d’insolvència i no sabeu com gestionar la situació, no dubteu a contactar amb nosaltres, posem al vostre servei Reactiva’t, la consultoria estratègica per a empreses en dificultats formada per un equip d’assessors especialitzats
en problemes de liquiditat i estratègies de recuperació econòmica i revertiment de la situació.

Contacta amb nosaltres

Si tens qualsevol dubte o consulta omple el següent formulari i ens posarem en contacte amb tu