fbpx

ATENCIÓ! EL TRIBUNAL SUPREM HA ESTABLERT QUE LES EMPRESES NO ESTAN OBLIGADES A PORTAR UN REGISTRE DE LA JORNADA DIÀRIA DE TOTA LA PLANTILLA

ATENCIÓ! EL TRIBUNAL SUPREM HA ESTABLERT QUE LES EMPRESES NO ESTAN OBLIGADES A PORTAR UN REGISTRE DE LA JORNADA DIÀRIA DE TOTA LA PLANTILLA

ATENCIÓ! EL TRIBUNAL SUPREM HA ESTABLERT QUE LES EMPRESES NO ESTAN OBLIGADES A PORTAR UN REGISTRE DE LA JORNADA DIÀRIA DE TOTA LA PLANTILLA

ATENCIÓ! EL TRIBUNAL SUPREM HA ESTABLERT QUE LES EMPRESES NO ESTAN OBLIGADES A PORTAR UN REGISTRE DE LA JORNADA DIÀRIA DE TOTA LA PLANTILLA 1415 1105 arluk

En una important sentència de la Sala Social del Tribunal Suprem, amb data de 2017.03.23, i que s’ha donat a conèixer recentment, s’ha establert que les empreses no estan obligades a realitzar un registre de la jornada diària de tota la plantilla per comprovar el compliment de la jornada laboral i horaris pactats, i que només han de complir amb l’obligació d’efectuar un registre de les hores extres realitzades, d’acord amb el que disposa l’Estatut dels Treballadors i en contra del que va dir en el seu dia l’Audiència Nacional en la seva sentència de 4 de desembre de 2015 (el criteri seguia la Inspecció de Treball en la seva Instrucció 3/2016), i que tanta polèmica ha produït en l’àmbit laboral per a les empreses en aquests últims mesos, respecte de l’obligació de registre i control de jornada dels empleats per part dels empresaris.
Benvolgut / da client / a:
L’informem que el Ple de la Sala Social del Tribunal Suprem, en Sentència del passat 2017.03.23, i que s’ha donat a conèixer recentment, ha establert que les empreses no estan obligades a portar un registre de la jornada diària de tota la plantilla per comprovar el compliment de la jornada laboral i horaris pactats, i només han de portar un registre d’hores extres realitzades, d’acord amb el que estableix l’article 35.5 de l’Estatut dels Treballadors.

Aquesta sentència del Suprem, que casa i anul·la la sentència de l’Audiència Nacional de data 4 de desembre de 2015, ha vingut a posar fi a una incertesa que s’havia estès al món laboral respecte de l’obligació de registre i control de jornada de els empleats per part dels empresaris.

Per tant, arran d’aquesta sentència, queda clar que no és obligatori per a tota la plantilla realitzar un registre de la jornada laboral sinó només per controlar si es duen a terme o no hores extraordinàries.

A més, la sentència del Tribunal Suprem ve a deixar clar que no portar el registre diari d’hores treballades per part de la plantilla no constitueix una infracció, i que obliga a una interpretació restrictiva de l’article 35.5 de l’Estatut dels Treballadors pel que fa al control d’hores extraordinàries es refereix.

Aquesta sentència obligarà a la Inspecció de Treball a modificar el que disposa la Instrucció 3/2016, sobre intensificació del control en matèria de temps de treball, en què assumia el criteri de l’Audiència Nacional (sentència de 4 de desembre de 2015) i per la qual estava sancionant les empreses que incomplissin el que disposa aquesta sentència i no tinguessin un registre de control diari de la jornada, i que obligava a registrar la jornada de tots els empleats.

En resum: Les empreses no estan obligades a portar un registre de la jornada diària de tota la planilla a l’efecte de comprovar si efectivament es compleixen els horaris i la jornada laboral pactada. Només s’haurà de dur a terme un registre d’hores extraordinàries realitzades.

Per veure la sentència completa, premi aquí:

http://www.poderjudicial.es/stfls/TRIBUNAL SUPREMO/DOCUMENTOS DE INTER%C3%89S/TS Social 23 marzo 2017.pdf 

Es poden posar en contacte amb aquest despatx professional per qualsevol dubte o aclariment que puguin tenir respecte d’això.

Contacta amb nosaltres

Si tens qualsevol dubte o consulta omple el següent formulari i ens posarem en contacte amb tu