fbpx

ATENCIÓ! DES DE L’1 DE JULIOL ELS CERTIFICATS ELECTRÒNICS D’EMPRESA DESAPAREIXEN

ATENCIÓ! DES DE L'1 DE JULIOL ELS CERTIFICATS ELECTRÒNICS D'EMPRESA DESAPAREIXEN

ATENCIÓ! DES DE L’1 DE JULIOL ELS CERTIFICATS ELECTRÒNICS D’EMPRESA DESAPAREIXEN

ATENCIÓ! DES DE L’1 DE JULIOL ELS CERTIFICATS ELECTRÒNICS D’EMPRESA DESAPAREIXEN 319 229 arluk

Si la seva empresa és la que presenta els seus propis impostos (IVA, retencions, pagaments a compte, etc.) per via electrònica, sàpiga que des de l’1 de juliol de 2016, els certificats electrònics de persones jurídiques de la Fàbrica Nacional de Moneda i Timbre desapareixen i se n’hauran d’utilitzar uns de nous a nom de l’administrador o del representant.

 

A causa de l’entrada en vigor del Reglament UE núm 910/2014 de 23 de juliol de 2014 relatiu a la identificació electrònica i els serveis de confiança per a les transaccions electròniques al mercat interior (e-IDAS), els certificats de persones jurídiques es deixaran d’emetre a partir de l’1 de juliol de 2016, i es reemplacen per altres certificats. Es podran seguir usant fins a la seva caducitat o revocació.

 

En lloc d’ells es començaran a emetre certificats de signatura electrònica de representant de persona jurídica o entitats amb personalitat jurídica.

 

No esperi a l’últim moment per obtenir el nou certificat de representant. Pot succeir que, quan intenti presentar les properes declaracions, el seu actual certificat d’empresa ja hagi caducat i no pugui fer-ho.

 

Sol·licitud o renovació de certificats de persona jurídica i entitats sense personalitat jurídica

 

Amb l’objectiu d’adaptar-se a aquests canvis, des del passat 6 de juny de 2016 la Fàbrica Nacional de Moneda i Timbre–Real Casa de la Moneda (FNMT–RCM) va començar a expedir els nous certificats de representant de persona jurídica, de representant d’entitat sense personalitat jurídica i de representant per a administradors únics i solidaris. Des d’aquesta data, deixaran d’emetre’s els actuals certificats de persona jurídica i d’entitat sense personalitat jurídica, i la seva renovació no es podrà realitzar a través de la pàgina web. No obstant això, es podran seguir utilitzant fins a la seva caducitat o revocació.

 

Per tant, des del passat 6 de juny de 2016 es podran obtenir els nous certificats de representant, actuant de la següent forma:

 

  • Si es tracta d’un administrador únic o solidari, podrà obtenir el seu certificat de representant sense necessitat de personar-se en les oficines de registre ni aportar cap documentació, sempre que s’identifiqui a la pàgina Web CERES, l’enllaç de la qual trobarà més avall, amb un certificat electrònic de persona física expedit per la FNMT–RCM o dels inclosos en el DNI electrònic (l’expedició del certificat queda sotmès a la vigència de les facultats de representació que constin en el Registre Mercantil a favor de l’interessat).

 

  • Si no és administrador únic o solidari, o si no es pot identificar a la pàgina web com s’ha descrit en el paràgraf anterior, cal personar-se en una oficina de registre per obtenir un certificat de representant, amb la documentació exigible en cada cas.

 

Avantatges dels nous certificats

 

Els nous certificats digitals tenen molts més avantatges que els anteriors:

 

  • Es poden utilitzar en qualsevol administració.

 

  • Els certificats d’administrador únic o solidari es poden utilitzar davant les Administracions Públiques i amb empreses privades. Així com la interrelació FNMT-RCM-Col·legi de Registradors, dota de més seguretat jurídica, ja que en cas de dissolució o terminació de la representació queda revocat. També, aquest certificat proporciona més comoditat en la seva sol·licitud si es disposa d’un certificat de persona física.

 

  • Es poden utilitzar en multitud de productes de l’administració, així com signatura de factures, correus, PDF, etc.

 

  • Comporta una important millora tecnològica i de seguretat.

 

  • S’emet conforme al Reglament Europeu d’Identificació Electrònica, amb validesa europea.

 

  • Compta amb un suport tècnic específic.

 

Es poden posar en contacte amb aquest despatx professional per qualsevol dubte o aclariment que pugui tenir sobre aquest tema.

Contacta amb nosaltres

Si tens qualsevol dubte o consulta omple el següent formulari i ens posarem en contacte amb tu