fbpx

Assegurança de Vida, Quin capital he de contractar?

Assegurança de Vida, Quin capital he de contractar?

Assegurança de Vida, Quin capital he de contractar? 150 150 arluk

L’assegurança de vida és un producte fonamental per a la protecció familiar, permet assegurar el benestar dels que més volem i també protegir-nos a nosaltres mateixos i els nostres béns. És important descobrir i analitzar les nostres necessitats per adequar les cobertura i capitals a contractar.
Es pot donar el cas que tinguem una assegurança contractada i que no cobreixi les nostres necessitats, especialment si hi ha deutes (com una hipoteca sobre l’habitatge habitual ) que no es puguin pagar amb els ingressos resultants de la unitat familiar i tampoc es paguin els deutes amb la quantitat assegurada. Per tot això, analitzar la quantia que ha de cobrir la nostra assegurança perquè compleixi perfectament la seva funció de protecció sense que sigui un forat per la nostra butxaca és un punt essencial que cal analitzar abans de la contractació.

Punts a valorar

  • Si té una hipoteca, almenys ha de cobrir sempre l’import del capital pendent d’aquesta hipoteca, que permetrà deixar l’habitatge familiar lliure de càrregues. En molts casos, especialment en els préstecs que “obliga” a contractar el banc se sol cobrir el 50% per cadascun dels titulars, però potser no sigui suficient si un dels dos és el que assumeix un major percentatge de les despeses .
  • A més de cobrir tots els deutes, cal afegir una quantitat més gran. La raó principal és que després de la mort d’un membre de la família que aporta ingressos, moltes de les despeses es mantenen o tot just disminueixen pel que es genera un desequilibri entre ingressos i despeses. Per tot això, es necessita un temps tant per reorientar les despeses, procurant ajustar-los a la baixa alhora que procurar augmentar els ingressos. Mentre això succeeixi cal deixar un marge d’un mínim de 2 o 3 anys el salari del mort per poder realitzar aquest ajust sense aclaparaments.
  • Ajustar-lo a les necessitats familiars específiques, per exemple són majors si tenim fills, especialment si han d’afrontar estudis superiors . Augmentar la cobertura de la teva assegurança de vida és molt més barat i té una major cobertura que contractar un producte específic per a estudis.
  • Si en la parella, els dos membres treballen i aporten el seu salari a cobrir les despeses haurien cadascun contractar la seva assegurança de vida amb unes cobertures que segueixin el que s’especifica en els punts anteriors.

Pot informar-se a:
Vida Plena
Demani assessorament sense compromís als nostres experts.

Contacta amb nosaltres

Si tens qualsevol dubte o consulta omple el següent formulari i ens posarem en contacte amb tu